Filters

Prijskiezer

Zilverklei | Metaalklei

 

Metaalklei wordt gemaakt van hele fijne deeltjes edel- of halfedelmetaal in poedervorm. Door het metaalpoeder te mengen met een bindmiddel en water ontstaat een kneedbaar materiaal met vrijwel dezelfde verwerkingsmogelijkheden als gewone klei.
Je kunt het onder andere uitrollen, stempelen, graveren en boetseren. Na het vormen wordt de klei gedroogd en vervolgens geschuurd. Het schuren en afwerken van gedroogde klei vraagt namelijk minder kracht dan wanneer de klei gebakken is.

Wanneer metaalklei afgebakken wordt verbrandt het bindmiddel en sinteren de deeltjes samen tot een solide metaal. Dit metaal kan op allerlei manieren afgewerkt worden: gepolijst, gekleurd, geëmailleerd (op bronsklei na), geboord, gezaagd, geschuurd, gepatineerd, gesoldeerd etc.

Door de grote toepasbaarheid en combinatiemogelijkheden van de diverse kleisoorten vormt metaalklei een echte artistieke uitdaging voor de hobbyist en vakman.

Belangrijke informatie
Alleen zilverklei kan op het gasfornuis of met een gasbrander afgebakken worden. Koperklei kan met een gasbrander afgebakken worden. Voor het afbakken van de overige metaalklei soorten dient men te beschikken over een professionele oven.
In alle gevallen raden wij het ten zeerste aan om eerst een workshop te volgen.

Art Clay Silver valt niet onder de uitverkoop korting maar wel onder je eventueel gespaarde kortingspercentage.
Log in op je account voor de juiste prijzen.